header-BAS_009.jpg

Als je lichte tot matige psychische klachten hebt

Bij Bas vinden we het belangrijk dat je samen met je behandelaar nadenkt over je hulpvraag en het behandelplan opstelt. Dit doe je in de intakefase. Daarna begint de behandeling.  Deze bestaat uit één-op-één gesprekken en/of een groepsaanbod gecombineerd met e-health.

Bas biedt kortdurende behandeling gericht op een groter welbevinden, het aanleren van nieuwe vaardigheden en meer weerbaarheid voor tegenslagen. We werken volgens de principes van de   positieve psychologie en de herstelvisie. We geloven erin dat het het krachtigst is om aan te sluiten bij de regie van jou als cliënt. In de behandeling staat jouw hulpvraag centraal en maken we samen met jou concrete doelen. We trekken gelijkwaardig op, bieden we je een welkomstmodule online en je kunt face to face-contact afwisselen met ehealth.

Bas maakt bij de behandeling gebruik van het KOP-model. Het KOP-model gaat er vanuit dat jouw klachten het gevolg zijn van omgevingsfactoren en de manier waarop je hier mee om gaat, jouw persoonlijke stijl. In onze behandelingen maken wij gebruik van bewezen effectieve methodieken, zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Via oefeningen in je eigen omgeving werk je tussen de afspraken zelf verder aan jouw doelen. De behandeling wordt ondersteund en aangevuld met online oefeningen. Deze worden voor jou beschikbaar gemaakt via een beveiligde internetsite, Karify. Ook na de behandeling blijft deze informatie voor jou beschikbaar. 

 

Je kunt ook deelnemen aan een groepsbehandeling. Wij geloven in de kracht van groepen. Door van elkaar te leren, leer je vaak het meest. Ook draagt het contact met anderen vaak bij aan meer zelfacceptatie. Bekijk hier onze groepsbehandelingen

Ook bieden we vanuit GGNet ondersteuning voor familieleden en naasten, zowel voor kinderen als volwassenen. Kijk hiervoor op deze webpagina van GGNet Preventie.