Sinds september 2019 neem ik deel aan het tweejarig traineeship voor basispsychologen. Ik werk bij Bas in Apeldoorn en Winterswijk als psycholoog. De opleidingsmogelijkheden bij Bas waren voor mij heel belangrijk. Bij Bas investeren zeveel in je. Qua opleidingen kun je van alles doen.

Het traineeship sprak mij aan vanwege de 100-uurscursus CGT evenals de klinische lessen van specialisten binnen GGNet, die in een les van twee uur kennis delen. Ik ben heel leergierig en vind het leuk om steeds meer nieuwe kennis op te doen en ervaringen te horen van heel ervaren mensen.

Je kunt geleerde dingen direct toepassen in de praktijk

Ik merk dat het traineeship heel verdiepend werkt, je hebt je (basis) opleiding gehad op de universiteit en dit voelt aanvullend. Vanuit de universiteit was ik ook opgeleid in cognitief gedragstherapie, maar deze cursus gaf zo veel meer informatie. Daar heb ik echt dagelijks profijt van. Je krijgt heel snel helder waar precies de klacht ligt en wat dit nog in stand houdt en dan vervolgens natuurlijk ook welke verschillende interventies je daarbij kunt inzetten. Het CGT gedeelte van het traineeship is ook een deel van de GZ-opleiding, dit geeft mij tijdens de opleiding tot GZ-psycholoog een halfjaar vrijstelling. Bij Bas pas ik de CGT ook bijna dagelijks toe.

Aanrader voor elke startend psycholoog

En het traineeship doe je ook nog eens met een groep mensen die in het zelfde proces zitten als jij. Het is ontzettend prettig om ervaringen te kunnen delen en zo te leren van elkaar vooral ook om helder te houden dat je startend bent en dat het normaal is om tegen bepaalde dingen aan loopt.

Ik zou nog wel meer willen leren over wat het contact met patiënten met jouzelf als behandelaar doet.

Ik kijk er al naar uit om te starten met de GZ-opleiding.