header-BAS_009.jpg

Als je lichte tot matige psychische klachten hebt

We werken vanuit Bas samen met andere zorgorganisaties in jouw regio.

We werken bijvoorbeeld  samen met de praktijkondersteuners van de huisartsen die zich richten op de GGZ. Deze heten POH-ggz. POH-ggz kunnen ook gebruik maken van onze expertise en zijn vaak geschoold in het bieden van groepsinterventies zoals 'Beter Slapen', 'Balans in je leven' en 'Leven met een chronische ziekte'.

Daarnaast werken we intensief samen met de gespecialiseerde GGz van GGNet. We kunnen onderling intern doorverwijzen zonder dat er een nieuwe verwijsbrief hoeft te worden aangevraagd. Per regio van GGNet zijn er afspraken gemaakt over het op maat kunnen op - en afschalen van de zorg. 

Ook bieden we vanuit GGNet ondersteuning voor familieleden en naasten, zowel voor kinderen als volwassenen. Dit aanbod is toegankelijk voor familieleden van patiƫnten die in behandeling zijn bij GGNet. En dankzij gemeentelijke subsidies kunnen ook familie van mensen met psychiatrische problematiek die geen behandeling hebben bij GGNet, gebruik maken van dit aanbod. Op deze manier kunnen wij zoveel mogelijk zorg op maat bieden, samen met andere zorgorganisaties. Kijk hiervoor op deze webpagina van GGNet Preventie.

We werken goed samen met onze verwijzers, de huisartsenpraktijken. Zo informeren we de verwijzer als je start met de behandeling, bij een wijziging van het beleid tussendoor en als jouw behandeling is afgerond. Als je binnen GGNet wordt doorverwezen vindt er een overdracht plaats door je eerdere behandelaar.