Gepubliceerd:

Ik ben nu net klaar met mijn behandeling bij Bas. Ik kwam bij Bas terecht toen de gesprekken met de praktijkondersteuner bij de huisarts niet voldoende waren. Mijn perfectionisme, faalangst en aardig gevonden willen worden zaten mij erg in de weg. Vantevoren was ik echt wel zenuwachtig, maar gelukkig konden we gewoon gelijk aan de slag met waar ik tegenaan liep. Ik wist zelf al waar het vandaan kwam, dus dat konden we laten liggen.

Ik heb veel geoefend tijdens mijn behandeling. Ik kreeg opdrachtjes mee, die ik dan moest doen.Dingen die ik spannend vond en uitdagingen aangaan die ik normaal uit de weg zou gaan. Het doen van die opdrachten was een oefening, maar ook om te leren dat oefeningen ook niet altijd goed hoefden te gaan. Juist met mijn perfectionisme.

Tijdens de behandeling hadden we het dan over hoe opdrachten gegaan waren, wat ik er bij voelde en waarom ik dingen uit de weg ging. Mijn behandelaar schreef dan op het bord hoe ik reageerde, waarom en wat in situaties anders zou kunnen doen.

Vantevoren hadden we afgesproken hoeveel behandelingen er zouden zijn. Het was echt voldoende, maar toch ook spannend om het zelf te moeten doen.

Ik merk veel verschil met autorijden als er iemand naast mij zit of als ik ga tanken. Dat was eerder echt een probleem. Ook maak ik mij minder druk op mijn werk om wat mensen van mij vinden. Ik kan dingen wat meer loslaten.