Apps

Er zijn ontzettend veel apps die zich richten op de gezondheid van mensen. Je kunt bij apps naar verschillende dingen kijken; wat moet ik invullen qua privacy, zijn er kosten, wat is de taal van de app. We geven je op deze pagina een paar voorbeelden van apps waar we dit al hebben uitgezocht.

BAS Mensen op trap meekijken 022 HR

Zelfhulpmodules

Met de modules in het GGNet Karify Zelfhulpprogramma krijg je hulp, tips en informatie. Dit kan je helpen om, juist in deze crisistijd, goed voor jezelf te zorgen. Zelfhulpmodules kunnen je helpen. Kom je er niet uit of is dit onvoldoende dan kun je altijd contact opnemen met ons voor hulp.

BAS Man op laptop 025 HR

Overspannenheid

Last van langdurig gespannenheid of jezelf uitgeblust voelen? Je leert in deze module wat overspannenheid is en krijgt inzicht in het ontstaan en de instandhouding van overspannenheid. Vervolgens leer je hoe je dit zelf kan verminderen. Er komen oefeningen aan bod op het gebied van ontspanning, het leren omgaan met stress en tijdsmanagement.

BAS Twee personen op trap bij de kade 056 LR

Somberheid

Heb je last van aanhoudende sombere gevoelens? Met behulp van deze module kun je leren wat somberheid is. Het geeft inzicht in het ontstaan en de instandhouding van sombere gevoelens. Er komen oefeningen aan bod om je te helpen om zelf de sombere stemming te verminderen.

BAS Dame kijkt tussen kledingrek 031 LR

Beweging

Wil jij graag meer gaan bewegen? In deze module krijg je uitleg over het belang van beweging en je gaat concrete doelen stellen. Wat zijn je belemmeringen en motivatie om te bewegen? Door een dagelijkse zelfregistratie van beweging krijg je meer zicht op jouw bewegingspatroon. Dit helpt je je doelen op het gebied van (meer) bewegen te bereiken.

BAS Dames bij plantenwinkel 043 LR

Mindfulness

Zet Mindfulness in als aanvullende module bij blijvende rusteloosheid, spanning of stress. Je krijgt uitleg over mindfulness en bijbehorende oefeningen. Er is in het bijzonder aandacht voor de invloed van gedachten en manieren om mindfulness in het dagelijks leven toe te passen.

BAS Drie personen lopen op straat met fiets 072 HR

Piekeren

Pieker je veel? Leer wat piekeren is en waarom je piekert. Het doel van deze module is om je inzicht te geven in je piekergedachten en het ontstaan hiervan. Je leert hoe je deze piekergedachten kan verminderen.

BAS Twee dames in een binnentuin 047 HR

Slapen

Wil jij iets veranderen aan je slaapgedrag? Met behulp van deze module begrijp je hoe slaapproblemen ontstaan. Je leert hoe je dit kunt verminderen door het bijhouden van een slaapdagboek, slaapadviezen, piekeren verminderen, oplossingsgericht denken en ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

BAS Twee dames fietsen groen 063 HR

Dagstructuur

Als je moeite hebt met het structureren en invulling geven aan je dag, kan deze module je helpen. Je brengt in kaart hoe jij je dagen indeelt, denkt na over wat je anders zou kunnen doen en oefent met het opstellen van een weekplanning.

BAS Dame en heer shoppen schoenen 036 HR

Stress

Van stress is bekend dat het ongemerkt kan leiden tot grote psychische of lichamelijke problemen. Daarom is het belangrijk dat je weet welke situaties bij jou stress veroorzaken en waar je aan kunt merken dat je stress hebt. Deze module helpt je om stress op tijd te herkennen.

BAS Twee dames en heer op fiets 068 HR

Start direct

Wil je aan de slag met een of meerdere modules? Volg dan onderstaande stappen om van start te gaan het met het programma. Kies de modules die je helpen om goed voor jezelf te (blijven) zorgen.

Maak hier een gratis account aan

Heb je al een Karify account? Log hier dan in met je bestaande account om lid te worden van GGNet Zelfhulp.

1. Klik op Word lid

2. Vul je naam en e-mailadres in

3. Je ontvangt een e-mail om jouw aanmelding te bevestigen

4. Vul je geboortedatum in en maak een wachtwoord

5. Je ontvangt een e-mail om jouw e-mailadres te bevestigen*

6. Hierna log je in en kun je de modules naar keuze volgen

7. Let op: Wanneer je met Karify gaat werken, moet je eerst de voorwaarden van Karify accepteren door een vinkje te zetten, waarna je verder kunt

*Binnen een werkdag krijg je toegang tot het programma

BAS Vrouw kijkt tussen kleren 027 HR