Apps

Er zijn ontzettend veel apps die zich richten op de gezondheid van mensen. Je kunt bij apps naar verschillende dingen kijken; wat moet ik invullen qua privacy, zijn er kosten, wat is de taal van de app. We geven je op deze pagina een paar voorbeelden van apps waar we dit al hebben uitgezocht.

42 A9966

Zelfhulpmodules

Met de modules in het GGNet Karify Zelfhulpprogramma krijg je hulp, tips en informatie. Dit kan je helpen om, juist in deze crisistijd, goed voor jezelf te zorgen. Zelfhulpmodules kunnen je helpen. Kom je er niet uit of is dit onvoldoende dan kun je altijd contact opnemen met ons voor hulp.

42 A9757

Overspannenheid

Last van langdurig gespannenheid of jezelf uitgeblust voelen? Je leert in deze module wat overspannenheid is en krijgt inzicht in het ontstaan en de instandhouding van overspannenheid. Vervolgens leer je hoe je dit zelf kan verminderen. Er komen oefeningen aan bod op het gebied van ontspanning, het leren omgaan met stress en tijdsmanagement.

42 A9726

Somberheid

Heb je last van aanhoudende sombere gevoelens? Met behulp van deze module kun je leren wat somberheid is. Het geeft inzicht in het ontstaan en de instandhouding van sombere gevoelens. Er komen oefeningen aan bod om je te helpen om zelf de sombere stemming te verminderen.

42 A9483

Beweging

Wil jij graag meer gaan bewegen? In deze module krijg je uitleg over het belang van beweging en je gaat concrete doelen stellen. Wat zijn je belemmeringen en motivatie om te bewegen? Door een dagelijkse zelfregistratie van beweging krijg je meer zicht op jouw bewegingspatroon. Dit helpt je je doelen op het gebied van (meer) bewegen te bereiken.

42 A9603

Mindfulness

Zet Mindfulness in als aanvullende module bij blijvende rusteloosheid, spanning of stress. Je krijgt uitleg over mindfulness en bijbehorende oefeningen. Er is in het bijzonder aandacht voor de invloed van gedachten en manieren om mindfulness in het dagelijks leven toe te passen.

42 A9532

Piekeren

Pieker je veel? Leer wat piekeren is en waarom je piekert. Het doel van deze module is om je inzicht te geven in je piekergedachten en het ontstaan hiervan. Je leert hoe je deze piekergedachten kan verminderen.

42 A9505

Slapen

Wil jij iets veranderen aan je slaapgedrag? Met behulp van deze module begrijp je hoe slaapproblemen ontstaan. Je leert hoe je dit kunt verminderen door het bijhouden van een slaapdagboek, slaapadviezen, piekeren verminderen, oplossingsgericht denken en ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

42 A0038

Dagstructuur

Als je moeite hebt met het structureren en invulling geven aan je dag, kan deze module je helpen. Je brengt in kaart hoe jij je dagen indeelt, denkt na over wat je anders zou kunnen doen en oefent met het opstellen van een weekplanning.

342 A5431

Stress

Van stress is bekend dat het ongemerkt kan leiden tot grote psychische of lichamelijke problemen. Daarom is het belangrijk dat je weet welke situaties bij jou stress veroorzaken en waar je aan kunt merken dat je stress hebt. Deze module helpt je om stress op tijd te herkennen.

42 A9634

Start direct

Wil je aan de slag met een of meerdere modules? Volg dan onderstaande stappen om van start te gaan het met het programma. Kies de modules die je helpen om goed voor jezelf te (blijven) zorgen.

Maak hier een gratis account aan

Heb je al een Karify account? Log hier dan in met je bestaande account om lid te worden van GGNet Zelfhulp.

1. Klik op Word lid

2. Vul je naam en e-mailadres in

3. Je ontvangt een e-mail om jouw aanmelding te bevestigen

4. Vul je geboortedatum in en maak een wachtwoord

5. Je ontvangt een e-mail om jouw e-mailadres te bevestigen*

6. Hierna log je in en kun je de modules naar keuze volgen

7. Let op: Wanneer je met Karify gaat werken, moet je eerst de voorwaarden van Karify accepteren door een vinkje te zetten, waarna je verder kunt

*Binnen een werkdag krijg je toegang tot het programma

42 A9739