Gepubliceerd:

Op 1 april ben ik gestart als verpleegkundig speciallist bij Bas basis GGZ. Ik werk 4 dagen per week bij Bas in Zevenaar. Daar zie ik cliënten voor zowel curatieve behandeling alsook voor herstel. Bij Bas herstel richt ik mij vooral op iemands kwaliteiten en krachten en hoe hij of zij die kan benutten om, met alle uitdagingen die er zijn, een zo prettig en waardevol mogelijk leven te leiden. Bij curatieve behandeling wordt er dieper ingegaan op wat de actuele klachten zijn en hoe iemand daarmee omgaat. Er wordt vooral gekeken naar datgene waar iemand invloed op kan uitoefenen.

Concrete stappen en focus

Ik vind het heel leuk om bezig te zijn met de CGT-opleiding. Vooral mooi zijn de hele concrete interventies en opdrachten en dat je echt stappen kan zetten in relatief korte tijd. Je brengt in je behandeling veel focus aan. Wat is belangrijk, wat wil iemand bereiken? Je moet steeds goed nadenken over wát je samen gaat aanpakken en hoe. De client is een belangrijke mede-behandelaar, en er vindt steeds afstemming plaats.

De CGT-opleiding wordt binnen GGNet aangeboden aan oa verpleegkundig specialisten. Ik ben hier eind april mee begonnen, eerst online en later ook met live-bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten wordt vaak een stuk theorie behandeld, maar vooral ook veel geoefend. Heel erg leerzaam en leuk.

Ik pas het geleerde meteen toe op gesprekken

De opleiding is echt een aanrader, ik merk dat wat ik leer op zo’n dag ook meteen meeneem in gesprekken met cliënten. Zo ben ik veel gerichter vragen gaan stellen om een beter beeld van de situatie bij iemand te krijgen en ook om te zorgen dat het voor iemand zelf ook helder wordt. Door de achterliggende theorie uit de opleiding weet ik beter welke verschillende interventies ik kan inzetten om iemand verder te helpen.